Яйця на сніданок – завжди хороша ідея. Проте приготувати їх можна не тільки у вигляді традиційної яєшні чи омлета. Як щодо шакшуки – духмяної, насиченої кольорами і відтінками смаку страви?
Ця східна страва походить із Тунісу і являє собою яйця з рідким жовтком, приготовані у соусі з солодкого та гострого перцю, цибулі, помідорів і прянощів. Український шеф-кухар колумбійського походження, ресторатор, ведучий проєкту «Прокинься з Ектором» та суддя «МастерШеф» Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати ідеальну шакшуку на сніданок.
Інгредієнти:
- Червона цибуля — 50 грамів;
- Перець чилі — 5 грамів;
- Часник — 10 грамів;
- Зіра — 2-5 грамів;
- Копчена паприка — 2 грами;
- Томати пелаті — 120 грамів;
- Яйця — 3 шт;
- Сіль, перець;
- Петрушка чи кінза.
View this post on Instagram
Спосіб приготування:
Нарізаємо цибулю, часник, перець чилі. Висипаємо на пательню з олією, додаємо зіру, копчену паприку, солимо та перчимо, добре перемішуємо та обсмажуємо до золотавого кольору. Додаємо на пательню томати пелаті, а після – яйця. Накриваємо кришкою та запікаємо до готовності. Солимо та перчимо до смаку, прикрашаємо петрушкою чи кінзою. Добре смакує з хлібом. Смачного!
Фото: Shutterstock
Дивіться також:
Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво
Вишуканий і смачний сніданок: вівсянка-різотто з грибами від Ектора Хіменес-Браво