Проста і ситна закуска нашвидкуруч: мʼясний рулет з лаваша від Анни Саліванчук

Якщо хочеться чогось ситного і оригінального на обід, а морочитися немає бажання. Якщо от-от мають прийти гості – виручить проста та ефектна закуска, яку можна приготувати швидко і без зайвого клопоту. Мʼясний рулет з лаваша смакує гарячим і холодним, його шматочки можна взяти в дорогу чи як перекуску на роботу.

Рецептом мʼясного рулету з лаваша ділиться акторка Анна Саліванчук. Вона любить готувати, але як працююча мама двох маленьких дітей старається економити час. Ця страва, яку вже полюбила її родина, – знахідка.

м'ясний рулет з лаваша закуска анна саліванчукм'ясний рулет з лаваша закуска анна саліванчук

Інгредієнти:

  • лист лаваша, 2 шт.;
  • твердий сир, 300 г;
  • м’ясний фарш, 400 г;
  • яйця, 2 шт. (одне — у фарш, інше — для змащення);
  • цибуля, 1 шт., або жмуток зеленої цибулі;
  • зелень, до смаку;
  • сіль, перець, до смаку;
  • кунжут, за бажанням.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Телеканал ТЕТ (@tet_tv)

Підгтувати начинку: змішати фарш, яйце, сіль та прянощі за смаком. Окремо натерти сир на грубій тертці. Окремо тоненькими півкільцями нарізати цибулю і дрібно насікти зелень. Розім’яти цибулю і зелень з невеликою кількістю солі.

Зібрати рулет: розстелити лист лаваша, посипати тертим сиром. Зверху розстелити другий лист лаваша, рівномірно розподілити м’ясну начинку, посипати цибулею з зеленню.

Загорнути лаваші в рулет, змастити яйцем, присипати кунжутом. Випікати 30 хвилин за температури 180°.

Ніжний мʼясний рулет з лаваша сподобається всій родині та стане яскравою закускою до улюблених фільмів і серіалів – наприклад, українського ситкому «Одного разу під Полтавою» на телеканалі ТЕТ, де в Анни Саліванчук одна з головних ролей.

Фото: надані телеканалом ТЕТ

Дивіться також:

Ідеальний сніданок: солоні сирники з зеленню за рецептом Ектора Хіменес-Браво

Як заготувати зелень на зиму: сушіння з овочами, заморозка в маслі та інші лайфхаки шеф-кухаря

Паляниця з полуницею: рецепт Ектора Хіменес-Браво