Український рок-гурт «Друга Ріка» вирушає в благодійний тур «Хто, якщо не ми?» за ініціативи європейських промоутерів. Головна мета виступів — зібрати кошти для постраждалих під час бойових дій в Україні внаслідок військової агресії РФ, а також на закупівлю тактичної амуніції для військових.

Після широкомасштабного військового вторгнення росії в Україну музиканти присвятили увесь час волонтерству. Валерій Харчишин, чий будинок знищили окупанти, почав збирати кошти на амуніцію для військового підрозділу, до якого вступив його брат. І за лічені дні зібрав мільйон гривень. Пізніше ця ініціатива переросла в онлайн-концерт гурту під назвою «Маріуполь». На ньому вдалося зібрати понад 600 тисяч гривень на тактичну амуніцію вже іншого військового підрозділу.

Старший син Валерія, перехитривши батька (за домовленістю до війська мав вступити хтось один із родини), теж захищає Україну з першого дня війни.

друга ріка валерій харчишин благодійний концерт війна 2022

Уже наприкінці квітня «Друга Ріка» вирушає в благодійний концертний тур Європою. Усі зібрані під час виступів кошти підуть на допомогу Україні: аби підтримати постраждалих під час бойових дій в Україні внаслідок військової агресії РФ, а також закупити тактичну амуніцію для військових.

«Друзі, ми не покидаємо країну, а лише використовуємо можливість провести виступи там, де це можливо. Для цього матимемо дозвіл на одноразовий виїзд та зобов’язання на наше гарантоване повернення після закінчення туру.

Наша мета — не обтяжувати й так виснажений український народ, а зібрати якомога більше допомоги українцям, там, де це можливо, аби прискорити перемогу України над російськими окупантами», — пояснив лідер гурту Валерій Харчишин.

Благодійний європейський тур розпочнеться 29 квітня з Вільнюса. Для тимчасово переміщених осіб, зареєстрованих у відповідний спосіб громадян України, вхід на концерти безкоштовний. У паспорті має бути штамп про перетин кордону після 24 лютого. Для безоплатного відвідування концерту необхідно попередньо заповнити форму та надіслати будь-який посильний внесок на закупівлю амуніції для ЗСУ на благодійний рахунок гурту.

Фото: надані прес-службою

Дивіться також:

Окупанти знищили будинок Валерія Харчишина у Гостомелі

Валерий Харчишин рассказал о болезни сына: “Він просто поступово йде”

Настя Каменських, Black Eyed Peas та інші зірки присвятили виступ Україні на Latin American Music Awards (ВІДЕО)

Оля Полякова засудила Кіркорова: «Він виявився боягузом»