Готуємо українське: соковиті тертюхи у бульйоні від Євгена Клопотенка

Євген Клопотенко, кухар, ресторатор, популяризатор української кухні, веде новий кулінарний проєкт Пекельні борошна” на СТБ. І разом із першим гостем, телеведучим Володимиром Остапчуком, він приготував автентичну страву – соковиті тертюхи у курячому бульйоні.

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 грамів;
  • Яйця – 2 шт;
  • Сіль;
  • Борошно – 1 ст. л;
  • Вода – 2,5 літри;
  • Цибуля – 1 шт;
  • Морква – 1 шт;
  • Філе стегна куряче – 2 шт;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Сметана – 2 ст.л;
  • Твердий сир – 100 грамів.

рецепт українська кухня тертюхи євген клопотенко

 Спосіб приготування:

Натираємо картоплю на дрібну терку та відкидаємо на сито для того, щоб позбутися зайвої вологи. Після цього додаємо до картоплі яйця, сіль і борошно, гарно вимішуємо до однорідної маси.

Варимо бульйон: кладемо половину цибулини зі шкіркою, додаємо морквину, яку ріжемо на три частини, і м’ясо. Варимо бульйон на повільному вогні 30 хвилин. Нагріваємо пательню, додаємо олію, добре розігріваємо. Викладаємо половину столової ложки тертюхів, смажимо до золотавої скоринки і перевертаємо. Робимо так з усією картопляною основою. Викладаємо маленькі тертюхи в тарілку, заливаємо бульйоном на половину тарілки, зверху додаємо сметани, за бажанням додаємо перець, нарізаємо м’ясо стегна та додаємо до тертюхів. Додаємо дрібку сиру «Говерла» або іншого сиру, який плавиться. Смакуємо!

рецепт українська кухня тертюхи євген клопотенко
Євген Клопотенко і Володимир Остапчук

Фото: СТБ

Дивіться також:

Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)

“Мені заважає популярність”: Євген Клопотенко розповів про особисте життя і дівчину мрії

Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря