Євген Клопотенко, кухар, ресторатор, популяризатор української кухні, веде новий кулінарний проєкт “Пекельні борошна” на СТБ. І разом із першим гостем, телеведучим Володимиром Остапчуком, він приготував автентичну страву – соковиті тертюхи у курячому бульйоні.
Інгредієнти:
- Картопля – 300 грамів;
- Яйця – 2 шт;
- Сіль;
- Борошно – 1 ст. л;
- Вода – 2,5 літри;
- Цибуля – 1 шт;
- Морква – 1 шт;
- Філе стегна куряче – 2 шт;
- Рослинна олія – 50 мл;
- Сметана – 2 ст.л;
- Твердий сир – 100 грамів.
Спосіб приготування:
Натираємо картоплю на дрібну терку та відкидаємо на сито для того, щоб позбутися зайвої вологи. Після цього додаємо до картоплі яйця, сіль і борошно, гарно вимішуємо до однорідної маси.
Варимо бульйон: кладемо половину цибулини зі шкіркою, додаємо морквину, яку ріжемо на три частини, і м’ясо. Варимо бульйон на повільному вогні 30 хвилин. Нагріваємо пательню, додаємо олію, добре розігріваємо. Викладаємо половину столової ложки тертюхів, смажимо до золотавої скоринки і перевертаємо. Робимо так з усією картопляною основою. Викладаємо маленькі тертюхи в тарілку, заливаємо бульйоном на половину тарілки, зверху додаємо сметани, за бажанням додаємо перець, нарізаємо м’ясо стегна та додаємо до тертюхів. Додаємо дрібку сиру «Говерла» або іншого сиру, який плавиться. Смакуємо!
Фото: СТБ
Дивіться також:
Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)
“Мені заважає популярність”: Євген Клопотенко розповів про особисте життя і дівчину мрії
Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря