Швидко і смачно поповнити запас вітамінів допоможе салат «Коул Слоу». Він був вигаданий у Нідерландах, та найбільшої слави зажив у США як гарнір до смаженої в клярі риби, бургерів чи картоплі фрі. Кулінарний експерт реаліті Нового каналу «На ножах», шеф Алекс Якутов детально описав, як його приготувати.
Цей вітамінний салат ідеально підійде як гарнір до м’ясних страв – запеченої курки, котлет, битків, шашлику тощо.
Інгредієнти:
- капуста – 500 г
- морква – 1 шт.
- яблуко – 1 шт.
- редиска– 2-3 шт.
- зелена цибуля – 1 пучок
- кріп – пів пучка
- петрушка – пів пучка
- смажений арахіс – 30 г
- сіль, цукор – за смаком
- зерна гранату – для прикрашання
Приготування страви:
1. Наріжте тоненько капусту. Натріть моркву на крупній терці.
- Яблуко почистіть від шкірки й наріжте тоненькою соломкою. Не варто натирати, щоб яблуко не пустило сік.
- Також наріжте соломкою редиску. Головне – нарізайте соломку однакової форми з яблуком.
- Для заправки можна або взяти готовий майонез або приготувати його самостійно. Для домашнього майонезу візьміть жовток, гірчицю, трохи солі та цукру. Усе збийте міксером або вручну. Додайте рослинну олію з розрахунком 200 г на 1 яйце, продовжуючи збивати. Потім влийте трохи оцту і води. Перемішайте. Густий домашній майонез готовий.
- Якщо не хочете заморочуватися над приготуванням майонезу, то можете купити його в магазині. Візьміть 2 ст.л. майонезу. До нього додайте 1 ч.л. яблучного оцту, трохи чорного меленого перцю, цедру лимона, дрібку солі, дрібку цукру або ч. л. меду. Овочі перемішайте з майонезом.
- Додайте зелень. Але трохи залиште для прикрашання готового салату. Перемішайте. Посипте жменькою гранатових зерен. Можете додати смажений арахіс: його потрібно дрібно порізати й також посипати ним салат.
Фото: надані Новим каналом
Дивіться також:
Леся Нікітюк поділилася з Дашею Астаф’євою рецептом фірмового борщу: на реберцях із чорносливом
Вишуканий і смачний сніданок: вівсянка-різотто з грибами від Ектора Хіменес-Браво
Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)
Ліниві вареники і солоні сирники: рецепти до української Масниці від Ектора Хіменес-Браво