Тиждень до Великого посту в українській традиції носив назву Сирного, Сиропусного, або ж Масничного, Масляни, Колодія. І традиційно готували українці не млинці, а страви з набілу – сирники, вареники, запіканки.

Повертаймо наше, українське – приготуймо ефектні і смачні страви на Масницю за рецептом ресторатора, незмінного судді проєкту “Мастер Шеф Ектора Хіменес-Браво. “Не перестаю ловити кайф від приготування українських страв” – його кредо.

Ліниві вареники з ягодами

Для тіста:
• Сир — 300 г
• Яйце — 1 шт.
• Цукор — 2 ст. л.
• Борошно — 4 ст. л.
• Вершкове масло — 30 г
• Сіль (у воду)

Для кюлі:
• Вишня без кісточок — 150 г
• Цукор — 50 г

Приготуйте кюлі: змішайте вишні без кісточки (заморожену не треба попередньо розморожувати) і цукор, проваріть на слабкому вогні до м’якості.

Приготуйте вареники: замісіть м’яке тісто із сиру, яйця, цукру та борошна. Викладіть на присипану борошном поверхню, розкачайте ковбаскою і наріжте невеличкими палюшками. Відваріть у присоленій киплячій воді, готові ліниві вареники заправте вершковим маслом.

Для подачі викладіть на тарілку кюлі, на нього ліниві вареники.

Солоні сирники з зеленню

Інгредієнти:

  • Жирний кисломолочний сир – 350 г;
  • Борошно – 1 ст. л.;
  • Манка – 2 ст. л.;
  • Пряна зелень – 30 г;
  • Яйце – 2 шт.

Соус:

  • Сметана – 200 г;
  • Кінза – 20 г;
  • Лимонний сік – 30 г;
  • Сіль, перець.

Спосіб приготування:

Змішуємо інгредієнти, робимо сирники. Ставимо у духовку, випікаємо до готовності. Сирнички подаємо з зеленню та соусом. Смачного!

Дивіться також:

Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)

Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря

Леся Нікітюк поділилася з Дашею Астаф’євою рецептом фірмового борщу: на реберцях із чорносливом