Тиждень до Великого посту в українській традиції носив назву Сирного, Сиропусного, або ж Масничного, Масляни, Колодія. І традиційно готували українці не млинці, а страви з набілу – сирники, вареники, запіканки.
Повертаймо наше, українське – приготуймо ефектні і смачні страви на Масницю за рецептом ресторатора, незмінного судді проєкту “Мастер Шеф“ Ектора Хіменес-Браво. “Не перестаю ловити кайф від приготування українських страв” – його кредо.
Ліниві вареники з ягодами
Для тіста:
• Сир — 300 г
• Яйце — 1 шт.
• Цукор — 2 ст. л.
• Борошно — 4 ст. л.
• Вершкове масло — 30 г
• Сіль (у воду)
Для кюлі:
• Вишня без кісточок — 150 г
• Цукор — 50 г
Приготуйте кюлі: змішайте вишні без кісточки (заморожену не треба попередньо розморожувати) і цукор, проваріть на слабкому вогні до м’якості.
Приготуйте вареники: замісіть м’яке тісто із сиру, яйця, цукру та борошна. Викладіть на присипану борошном поверхню, розкачайте ковбаскою і наріжте невеличкими палюшками. Відваріть у присоленій киплячій воді, готові ліниві вареники заправте вершковим маслом.
Для подачі викладіть на тарілку кюлі, на нього ліниві вареники.
View this post on Instagram
Солоні сирники з зеленню
Інгредієнти:
- Жирний кисломолочний сир – 350 г;
- Борошно – 1 ст. л.;
- Манка – 2 ст. л.;
- Пряна зелень – 30 г;
- Яйце – 2 шт.
Соус:
- Сметана – 200 г;
- Кінза – 20 г;
- Лимонний сік – 30 г;
- Сіль, перець.
Спосіб приготування:
Змішуємо інгредієнти, робимо сирники. Ставимо у духовку, випікаємо до готовності. Сирнички подаємо з зеленню та соусом. Смачного!
View this post on Instagram
Дивіться також:
Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)
Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря
Леся Нікітюк поділилася з Дашею Астаф’євою рецептом фірмового борщу: на реберцях із чорносливом