Письменниця Ольга Кобилянська не тільки вправно володіла словом, а й непогано готувала. Принаймні мала одну фірмову страву – солодкі рогалики з варенням і мигдалем. Її рецепт зберігся досі.
Як приготувати смаколик за легендарним рецептом української кухні, розповів і показав зірковий кулінар Євген Клопотенко у черговому випуску проєкту “Пекельні борошна” на СТБ. Цими рогаликами він частував свою гостю Ольгу Сумську.
Рогалики Ольги Кобилянської
Інгредієнти:
- Пшеничне борошно – 350 грамів;
- Вершкове масло – 150 грамів;
- Яйце – 1 шт.;
- Сіль;
- Цукрова пудра (або цукор) – 1 ст. л.;
- Варення – 200 грамів;
- Мигдаль – 50 грамів.
Спосіб приготування:
Беремо борошно, масло, один жовток та гарно вимішуємо. Додаємо дрібку солі та за бажанням або одну ложку цукрової пудри, або цукру. Після того як все гарно вимішали, бажано відправити тісто до холодильника на деякий час. Далі, коли тісто відпочило, розкочуємо його та вирізаємо трикутниками неправильної форми. Змащуємо трикутнички варенням, ідеально було б змастити варенням із полуниці, яке просто обожнювала Леся Українка, але можна взяти і те, яке обожнюєте ви. Беремо 50 грамів мигдалю та дуже дрібно його нарізаємо. Посипаємо мигдаль зверху на варення. Закручуємо нашу смачну випічку і відправляємо до духовки при температурі 180 градусів на 35–40 хвилин. Дістаємо, посипаємо цукровою пудрою, смакуємо та згадуємо про українських митців та діячів культури!
Фото: надані СТБ
Дивіться також:
Справжні полтавські галушки: рецепт судді «МастерШеф» Володимира Ярославського (ВІДЕО)
Як приготувати ідеальний прозорий холодець – 4 секрети шеф-кухаря
Готуємо українське: соковиті тертюхи у бульйоні від Євгена Клопотенка