Сьогодні, 11 серпня, день народження актора Кріса Гемсворта. Йому виповнилося 40 років. М’язистий блондин із чарівним шармом і такою приємною усмішкою – австралієць тоннами підкорює жіночі серця кожною своєю появою на екрані. Зігравши коміксного супергероя Тора 2011 року, Кріс упевнено потіснив самого Бреда Пітта в рейтингах найбажаніших чоловіків у світі та став новим альфа-меном голлівудських блокбастерів.

І саме в цей самий час, у 26 років, він вирішив покінчити з холостяцьким життям і пов’язав свою долю з жінкою, на 7 років старшою за нього, – іспано-американською акторкою Ельзою Патакі, яка народила йому трьох дітей.

Караван історій розповідає про рідкісне явище – тихе сімейне щастя з голлівудським секс-символом.


Крис Хемсворт Эльза Патаки

– Кріс, я не можу більше чекати, розумієш? Через два роки мені виповниться сорок, і про мене вже взагалі ніхто не згадає в Голлівуді! Буду грати матерів головних героїнь – це в кращому випадку. А в гіршому – залишуся старіючою актрисою з трьома дітьми на руках та ще й у цій глушині… А ти тим часом матимеш ще кращий вигляд, ніж зараз, – чоловіків вік тільки прикрашає. Та ти ж і молодша за мене на сім років…

Сказавши це, Ельза голосно заридала. Кріс важко зітхнув і промовчав…

…Він добре знав, що в такі моменти з дружиною краще не сперечатися, треба дати їй спокій – дати їй змогу випустити пару й утихомирити свій палкий іспанський темперамент, а потім уже спокійно все обговорити.

Останнім часом він досить часто чув подібні закиди від Ельзи. Річ у тім, що у нього, у Кріса, цього 2015-го року вийшли чотири прем’єри, включно з фільмом “Месники: Ера Альтрона”, в якому він укотре зіграв скандинавського бога Тора з відбійним молотом у руках. Його популярність останнім часом зростала мало не щодня.

У Ельзи ж цього року теж відбулася прем’єра – багатостраждальний проект “Форсаж-7”, вихід якого відкладався через смерть актора Пола Вокера. Ельза зіграла невелику роль, і це була перша її поява на екранах за останні два роки. І далі нових проектів у неї не передбачається. А ось у самого Кріса графік розписаний на найближчі два роки…

Вин Дизель и Эльза Патаки «Форсаж-5»
Він Дизель і Ельза Патакі під час фотосесії перед виходом фільму “Форсаж-5”, 2011 р.

А тут ще цей переїзд у рідну для нього Австралію: після народження в березні 2014 року близнюків – Трістана і Саші, Кріс і Ельза вирішили переїхати всією сім’єю, включно зі старшою 3-річною донькою Індією Роуз, на Зелений континент. Причин було кілька, але головна з них – турботливі батьки хотіли, щоб їхні діти росли в екологічно чистій атмосфері.

І питання було не тільки в екології – чистому повітрі, воді, продуктах. Тут, в Австралії, вони з Ельзою можуть захистити дітей від настирливої уваги папараці, від негативної інформації, врешті-решт, від розкладних для душі звичаїв голлівудського істеблішменту.

До того ж Ельза, народжуючи один за одним дітей, випала з акторської професії, а її подружки-акторки, які знімаються у другосортних фільмах, не втрачали можливості нашіптувати їй на вухо: “Ельзо, діти – це, звичайно, добре, але про тебе вже ніхто не згадує! Про тебе говорять як “про дружину Тора”. А що буде через кілька років – адже час не щадить нікого…”

 Эльза Патаки «Снежинка"
Ельза Патакі представляє свій фільм “Сніжинка”, 2010 р.

Після таких “жалісливих” бесід Ельза ставала сама не своя – до знемоги займалася в тренажерному залі, щоб повернути колишні форми після пологів, бігала кілометрові дистанції, займалася йогою, проводила багато годин у косметичних салонах – загалом, робила все можливе, щоб зберегти товарний вигляд. Але кількість пропозицій від режисерів так і не збільшувалася…

Тоді Ельза вирішила себе “продавати” – як вона висловилася. Вона захотіла знятися у відвертій фотосесії для Playboy. “Мені потрібно, щоб усі побачили, в якій я прекрасній формі”, – відстоювала свою точку зору Ельза перед чоловіком.

Але Кріс був непохитний: “Ти сама говорила, що ми повинні обмежувати дітей від “бруду” навколишнього світу! Який приклад ти їм подаси!”. Суперечка закінчилася гучним скандалом зі сльозами, і Крісу довелося, як завжди, поступитися.

Эльза Патаки
Кадр із фільму “Ромасанта: Полювання на перевертня”, 2004 р.

У цьому разі це була не поступка, а компроміс: Ельза все-таки знялася у фотосесії, але не для Playboy, а більш пристойного журналу – британської версії Women’s Health, і одягу на ній було все ж таки трохи більше, ніж повинно було бути на передбачуваній зйомці для Playboy…

Загалом, “еміграція” в Австралію мала, на думку Кріса, відволікти дружину від кіношної суєти і переживань. Але судячи з сьогоднішнього скандалу, заспокоюватися Ельза не збиралася навіть далеко від Голлівуду.

Кріс постояв біля дверей кімнати, в якій продовжувала ридати дружина. Похитавшись, він несміливо постукав у двері і прочинив їх. Почувши Кріса, Ельза почала ридати ще голосніше. Постоявши на порозі, він вийшов із кімнати, щільно зачинивши за собою двері. Забарився. Потім ще раз постукав і голосно вимовив:

Эльза Патаки
Ельза Патакі з календарем на підтримку боротьби з раком

– Ельзо, ми з Інді сходимо на пляж. Із Трістаном і Сашею залишиться Марі.

Дружина на хвилину затихла, а потім знову заридала, але вже не так голосно. Кріс розцінив це як згоду Ельзи і вирушив до кімнати близнюків. Там їхня няня – Марі, спокійна й мудра жінка років п’ятдесяти – укладала невгамовних дітлахів спати. Вона вже знала, що коли Ельза і Кріс з’ясовують стосунки, дітей краще відводити подалі.

– Марі, Ельза хоче відпочити, не турбуйте її, – промовив Кріс як ні в чому не бувало, – а ми з Інді сходимо на пляж. До речі, де вона?

– У себе в кімнаті – грається з ляльками, – вимовила Марі й додала. – Не турбуйтеся. Я вкладу малюків спати і приготую для Ельзи її улюблений ромашковий чай.

– Спасибі, ви дуже добрі, Марі, – відповів Кріс і жінка розуміюче кивнула.

Індія Роуз справді була у своїй рожевій дитячій кімнаті – гралася з Барбі.

– Крихітко, давай сходимо на пляж? Давно ми з тобою йогою не займалися! Візьмемо килимки і як слід розімнемось! – Кріс намагався говорити якомога бадьорішим голосом. Дочка напевно чула ридання Ельзи – але він не хотів порушувати цю болючу для всіх тему…

Всупереч очікуванням, дівчинка охоче погодилася.

Эльза Патаки дочь Индия Роуз Хемсворт
Ельза Патакі та маленька донька Індія Роуз Гемсворт, 2013 р.

Погода була не спекотна – ідеальна, щоб провести час на пляжі. Інді зазвичай із задоволенням виконувала вправи з Крісом і цього разу звично виконувала химерні асани. До досконалості йогіна їй було у свої три роки далеко, але Інді дуже старалася, повторюючи рухи за своїм двометровим татком.

– Ну а тепер твоя улюблена асана, – наприкінці тренування сказав Кріс.

– Савашана?

– Шавасана, – виправив Гемсворт доньку, і вони вляглися на спину кожен на свій килимок, витягнувши руки вздовж тулуба.

– Заплющ очі, постарайся розслабитися і ні про що не думай, – проінструктував він Інді.

Кріс вчинив так само, щоправда, “ні про що не думати” не виходило… Він почав прислухатися до шуму прибою, і, як це зазвичай буває з ним, звук хвилі, що набігає, одразу ж воскресив у його свідомості дитячі спогади…

Крис Хемсворт
Кріс Гемсворт, 2012 р.

Скільки він провів часу ось так само на узбережжі, займаючись серфінгом, купаючись, граючи з братами в баскетбол – засмагле тіло, вибілене на сонці волосся, присмак солоної води на губах…

Кріс був середнім із братів – усі вони, як на підбір, красені – високі, блакитноокі, міцно складені. Не дивно, що кожному з братів рано чи пізно приходила цілком природна – за таких-то фізичних параметрів – думка: стати актором.

Старший брат Кріса – Люк – першим вирішив стати на акторську стезю. Люк знімався в популярному австралійському серіалі “Сусіди”, а потім одружився, завів дітей і зайнявся справжньою чоловічою справою: виробництвом і продажем паркету. Кріс і молодший Ліам навіть підробляли у старшого брата – приймали замовлення, розвозили товар.

А ось Кріс спочатку хотів займатися серфінгом або якимось іншим видом спорту – всі фізичні дані до цього спонукали. Спорт спортом, але він теж слідом за братом вирішив податися на сцену. Переїхав до Мельбурна (сім’я жила на невеликому острові Філліп) і вступив на акторські курси.

Крис Хемсворт «Белоснежка и охотник»
Кріс Гемсворт у фільмі “Білосніжка і мисливець”

Батьки хлопців були не в захваті від планів своїх чад – батько сімейства, Крейг, все життя пропрацював менеджером у соціальній сфері, а Леоні, мати, – викладачкою англійської мови. І робота в паркетному магазині здавалася їм куди більш перспективною, ніж зйомки в австралійських серіалах.

Але Кріса перспектива провести кращі роки в оточенні паркетних дощок аж ніяк не приваблювала… Займаючись на курсах, він стукав у двері акторських агенцій – і, звісно ж, на нього не могли не звернути уваги. Незабаром Крісу запропонували роль у популярному в Австралії серіалі “Додому і в дорогу”. Щоправда, зіграти головну роль, на яку його запрошували, Крісу не вдалося – чомусь для режисера він виявився не переконливим у цьому образі. Але просто так його додому не відпустили, а запропонували роль спортивного тренера.

Крис Хемсворт Кристен Коннолли «Хижина в лесу»
Кріс Гемсворт із Крістен Конноллі у фільмі “Хатина в лісі”

Кріс і без того мав великий успіх у панянок, а тепер, ставши актором популярного серіалу, від прихильниць у нього просто відбою не було. Здавалося б, користуйся напропалую такою можливістю – міняй подружок, як рукавички, насолоджуйся свободою! Так міг вчинити хто завгодно на місці красунчика Кріса, але тільки не він.

– Ти занадто хороший, просто лапочка! – не раз говорила йому Ізабель – його нова подружка. – З нами, жінками, потрібно бути жорсткіше і суворіше, інакше – розбестимося, – лукаво говорила йому, ніби попереджаючи про щось.

Вона якраз була повною протилежністю Крісу – активна, напориста, галаслива й ініціативна. Наприклад, у серіалі “Додому і в дорогу” їй ролі не знайшлося, але вона так зачарувала продюсерів, що особисто для неї придумали героїню.

Озирнувшись на знімальному майданчику, Ізабель не могла не звернути уваги на Кріса. Оцінивши його скромність і навіть сором’язливість (поки вона з викликом дивилася на нього під час перерви на зйомках, він несміливо ховав очі), дівчина вирішила проявити ініціативу сама і запросила його на побачення… Все інше було справою техніки – закохати в себе Кріса Ізабель вдалося буквально з першого погляду…

…Кріс розплющив очі – він так захопився медитацією, що заснув. “А де Інді?!” – немов струмом вдарила в голову думка. Він схопився, озирнувся і побачив доньку, яка мирно будувала замки з піску на пляжі. Кріс із полегшенням видихнув і підійшов до доньки.

– Як справи, Інді? Чим ще займемося сьогодні? – поцікавився він.

– Навчи мене кататися на дошці, – жалібно попросила дівчинка батька.

– Бебі, ти ще занадто мала для серфінгу, та й мама буде проти.

Крис Хемсворт и Эльза Патаки
Кріс Гемсворт і Ельза Патакі на “Оскарі”, 2014 р.

Кріс вагався: з одного боку, йому завжди було складно відмовити доньці в чому б то не було (і вона цим безбожно користувалася!), а з іншого – їй і справді ще рано займатися таким складним видом спорту.

– Ну татко, ну будь ласка, – благала Інді.

– Давай зателефонуємо мамі й запитаємо в неї дозволу? – вирішив розважливий батько. Інді у відповідь приречено понурила голову.

– Ельзо, крихітко, у нас тут з Інді виникла ідея… – набравши номер дружини і почувши її голос, Кріс бадьорим голосом почав розмову. – А що, якщо я спробую навчити Інді – з максимальною обережністю, звісно, – кататися на дошці для серфінгу?.. Так, люба, звісно… Так, я все зрозумів… Звісно-звісно!

– Коротше, Інді, – звернувся Кріс до доньки, коли закінчив розмову з дружиною, – тут така річ… Давай краще повозимось у піску, окей?

Жінкам завжди вдавалося переконати його в чому завгодно. Саме Ізабель належала ініціатива переїхати до США. Подруга весь час твердила про те, що з їхньою з Крісом зовнішністю і талантами більше нічого ловити в Австралії.

– Кріс, зрозумій, “Додому і в дорогу” – це вершина нашої кар’єри, – твердила, як мантру, Ізабель. – Далі ми гратимемо одне й те саме в абсолютно однакових серіалах. А Голлівуд – там перед нами відкриється весь світ – він лежатиме біля наших ніг!

Та Гемсворт був не проти… Але тут якраз підвернувся цікавий проект. Його запросили взяти участь в австралійському телевізійному шоу “Танці з зірками”. Кріс виходив на паркет у дуеті з професійною танцівницею – гарячою і сексуальною Еббі Росс. Ох, і натерпілася вона з ним: з двометровим зростом, неповороткий, непластичний, Кріс, який абсолютно не вміє танцювати, виглядав на танцмайданчику, як слон у посудній лавці. Скільки не билася з ним Еббі – всі її зусилля йшли прахом. Щоправда, Кріс танцював хоч і невміло, але так натхненно і старанно, що глядачі полюбили їхню пару всім серцем. Тільки завдяки їхній любові вони з Еббі протрималися в шоу сім ефірів, але потім все одно з тріском вилетіли з проекту. Глядачам же так сподобалася їхня пара, що вони їх “одружили”. Хоча насправді у Кріса з Еббі роман був тільки на паркеті…

Эдриен Броуди и Эльза Патаки
Актор Едрієн Броуді та Ельза Патакі на прем’єрі фільму “Кадилак Рекордс”, 2008 р.

Найприкріше, що в цю нісенітницю зі зрадою повірила Ізабель. І в помсту тут же зрадила йому з якимось музикантом… І тоді Кріс одним махом вирішив повністю змінити своє життя: поставив крапку в стосунках з Ізабель і в своїй кар’єрі в Австралії. Гемсворт прийняв остаточне рішення переїхати до США…

– Тату-тату, дивись! – Інді відволікла Кріса від спогадів, показуючи на літак, що летів у небі. – А коли ми полетимо додому?

Інді все ніяк не звикне до їхнього нового австралійського дому. І на те є причина – адже вона народилася в США, там її дім, її батьківщина, все знайоме і рідне… Так само як Крісу все здається рідним і знайомим тут, в Австралії. Хоча він прожив у США майже десять років і зробив, як кажуть, карколомну кар’єру, знайшов кохання і знайшов сім’ю… Але тільки тут, на цьому березі, він почувався по-справжньому щасливим. Як блудний син після довгих поневірянь повернувся в рідну домівку…

…Першим притулком Кріса в США був будинок його американського агента Вільяма Ворда. Оскільки будинок був сповнений дітей, Гемсворт у вільний від походів на кастинги час няньчився з малюками Ворда. Втім, турбота про дітей була йому зовсім не в тягар. Коли ж виникали труднощі у виховному процесі, Кріс дзвонив старшому братові – Люку – в Австралію. Він на той час уже обзавівся трьома дітьми і міг дати слушні поради.

Крис Хемсворт Шарлиз Терон
Кріс Гемсворт із Шарліз Терон за лаштунками MTV Movie Awards, 2012 р.

Вісім місяців Кріс вправлявся у вихованні нащадків Ворда, поки не отримав першу роль у фільмі “Зоряний шлях”. Ну роль – це голосно сказано… Його героя вбивали на п’ятій хвилині фільму, але це було краще, ніж роль “вусатого няня” чужих дітей…

Так Кріс перебивався з однієї невеликої ролі до іншої, поки він не потрапив на кастинг до нового фільму “Тор”. Але на той час сталася ще одна знаменна подія – у США з’явився молодший брат Кріса – Ліам. Він теж оселився у Вільяма Ворда. Щоправда, настільки зразкової няньки, як із Кріса, з Ліама не вийшло – у них із братом дуже різні характери. Молодший брат виявився набагато спритнішим за Кріса – він став одним із його конкурентів на роль бога Тора…

Зазвичай на головну роль у такому проекті – а картина про пригоди скандинавського бога Тора в сучасній Америці обіцяла стати блокбастером – запрошують зірок першої величини. Але цього разу продюсер Кевін Файгі вирішив заощадити на гонорарах. Тому разом із режисером Кеннетом Брана вони взялися шукати маловідомого, але фактурного актора, який буде неймовірно радий самій можливості з’явитися на екрані в такому гучному проекті, а про суму гонорару навіть не заїкнеться.

 Крис Хемсворт Лиам Хемсворт
Кріс із братом Ліамом Гемсвортом на прем’єрі фільму “Тор: Темний світ”, 2013 р.

Так, серед претендентів на роль Тора опинилися брати Гемсворт. Звичайно, ситуація вийшла делікатна… Кріс і Ліам намагалися уникати обговорення цієї теми – покірно чекали на вердикт продюсерів. Зрештою, вони обидва могли “пролетіти”, але як зберегти “хорошу міну при поганій грі”, якщо роль отримає хтось із них двох?

Пощастило Крісу. Але Ліам анітрохи не образився, навпаки, був радий за брата. Та й сам він теж у програші не залишився – через рік Ліам отримав свою порцію слави, зігравши роль у франшизі “Голодні ігри”. Ну а Кріс, взявши до рук молот, одягнувши червоний плащ і обладунки, перетворився на бога грому Тора.

 Крис Хемсворт
Кріс Гемсворт у фільмі “Тор: Темний світ”, 2013 р

Наразі вийшли вже дві частини “Тора”, а третя – у процесі створення. Крім того, Кріс зіграв Тора в “Месниках” – історії про пригоди супергероїв. Тож з образу Тора Кріс практично не виходить – а це означає, що йому постійно доводиться тримати себе в міцній фізичній формі. Кріс регулярно качає м’язи – все-таки треба відповідати образу бога-громовержця.

Якщо з кар’єрою у Кріса все складалося добре, то про справи сердечні до пори до часу він не згадував. Поки не зустрів її – прекрасну іспанку Ельзу…

– …Ну ось, навіть не помітили, як цілий замок збудували, – сказав Кріс доньці, “повернувшись” зі своїх спогадів. – Думаю, нам час повертатися додому. Мама вже зачекалася на нас.

– А ви більше не будете сперечатися? – несподівано запитала Інді.

Кріс не знав, що відповісти доньці… З одного боку, йому було страшенно соромно перед нею, адже вони з Ельзою, “міряючись” своїм его, не помічають, як від цього страждає Інді. А з іншого – він тільки зараз зрозумів, наскільки нікчемні й безглузді їхні з Ельзою суперечки, образи й кар’єрні проблеми порівняно з тим, що в них є, – кохання, сім’я та їхні прекрасні діти.

Крис Хемсворт и Эльза Патаки
Кріс Гемсворт і Ельза Патакі на світовій прем’єрі фільму “Перегони” в Лондоні, 2013 р.

Кріс узяв доньку на руки й міцно притиснув:

– Обіцяю – більше не будемо.

…З Ельзою вони познайомилися на одній із голлівудських вечірок. На неї він справив незабутнє враження: високий зріст, коса сажень у плечах, блондин із блакитними очима і перспективний актор. І дівчина вирішила, що упустити такого хлопця було б украй необачно!

Ельза була іспанкою – мініатюрною, з витонченою фігурою, тонкими рисами обличчя і чарівною посмішкою. Саме з її допомогою вона безсоромно зачаровувала чоловіків.

Джереми Реннер, Крис Хемсворт, Скарлетт Йоханссон, Роберт Дауни-младший "Мстители"
Джеремі Реннер, Кріс Гемсворт, Скарлетт Йоганссон, Роберт Дауні-молодший у фотосесії перед прес-конференцією, присвяченій прем’єрі “Месників”

У кар’єрі прикладом для наслідування для неї була її співвітчизниця Пенелопа Крус, яка свого часу підкорила Голлівуд. На жаль, у Ельзи не було “перепустки” на “фабрику мрій” в особі режисера – іспанського генія – Педро Альмодовара. Його талант цінували не тільки в рідній Іспанії, а й у Голлівуді. Пенелопі ж, яка знімалася у фільмах Альмодовара, теж діставалася частка успіху режисера – Голлівуд прийняв її з розпростертими обіймами.

Ельзі пощастило менше – їй довелося самостійно пробивати собі дорогу. Щоправда, похвалитися гучними ролями, на відміну від тієї ж Пенелопи, вона не могла. На сьогодні найбільше професійне досягнення “Ельзи” – зйомки у фільмах “Форсаж-5-7”.

Що ж стосується чоловіків, то в цьому питанні фортуна була до іспанки прихильною.

Эльза Патаки
Ельза Патакі на 63-му Каннському кінофестивалі, 2010 р.

З актором Едріеном Броуді, який зіграв головну роль у драмі “Піаніст”, вона зустрілася випадково в Іспанії та скористалася цим шансом на повну – зачарувала-Зачарувала його до безпам’ятства. Щоправда, недовго вона була щаслива з ним. Ельза була дівчиною ревнивою, і не упускала шансу з’явитися на знімальний майданчик, де Едрієн знімався у відвертій сцені з якою-небудь симпатичною актрисою. Після з’ясування стосунків слідувало примирення – до наступного мало-мальського приводу.

Втім, Едріен був щедрим чоловіком, і навіть подарував коханій цілий замок в околицях Нью-Йорка. Але їхні стосунки все одно розладналися. Може, в розриві була винна єврейська мама Броуді, якій була не до душі норовлива іспанка, а може, Ельза не знайшла в Едрієні тих чоловічих якостей, яких з лишком виявилося в Криса – турбота, увага, бажання створити сім’ю і завести дітей…

До речі, до того як зустріти Кріса, Ельза встигла закрутити невелику інтрижку з французьким актором Олів’є Мартінесом. Щоправда, зустрічатися з ним вона почала, щоб насолити Броуді. Це їй якраз вдалося, але з Мартінесом так нічого хорошого у них і не вийшло…

Эльза Патаки и Крис Хемсворт
Ельза Патакі та Кріс Гемсворт на прем’єрі фільму “Вартові Галактики”, 2014 р.

А ось із Крісом усе склалося якнайкраще: закоханих не зупинила ні семирічна різниця у віці. Насправді, вони в той момент дуже потребували одне одного. Гемсворту подобався в Ельзі досвід, практичний погляд на речі та жіноча мудрість. А їй – добре серце і надійність у поєднанні з еталонною зовнішністю і кар’єрою, що стрімко розвивається.

Одружилися вони через шість місяців після знайомства. Весільне торжество відбулося в Індонезії, на яке актори запросили тільки найближчих. А через два роки народилася Індія Роуз. Це було справжнім щастям для Кріса, незрівнянним із новиною про те, що йому дісталася роль у “Торі”.

– Одна присутність доньки змушує мене повністю забути про роботу, – говорив він в інтерв’ю журналістам. – Вся моя увага моментально фокусується на малятку. Індія – головне, що займає мої думки в даний момент. І це так прекрасно.

Крис Хемсворт с Оливией Уайлд «Гонка»
Кріс Гемсворт з Олівією Вайлд у фільмі “Перегони”, 2013 р.

А через два роки увага Кріса сфокусувалася ще на двох малюках, яких народила йому кохана дружина, – Трістані та Саші.

Щоправда, побороти свої ревнощі Ельзі так і не вдалося. І іноді вона може “випадково” з’явитися на знімальному майданчику, де працює Кріс. Так, про всяк випадок… Якось дуже до речі вона зайшла побачити чоловіка на зйомки “Тор-2: Царство темряви” саме в той момент, коли Кріс мав зніматися з Наталі Портман у сцені пристрасного поцілунку. Чого Ельзі це коштувало – невідомо… Але тим не менш у кадрі замість Портман із Крісом цілувалася… вона!

– Ельзо, ми повернулися, – Кріс постукав у спальню, де відпочивала дружина.

На подив Кріса вона відповіла і цілком привітно:

– Так, звісно.

Крис Хемсворт жена дочка
Кріс Гемсворт, Індія та Ельза Патакі на прогулянці, 2012 р.

Кріс відчинив двері і побачив дружину, яка лежить на дивані і читає сценарій. Їй регулярно надсилали подібні – другосортні вироби, в яких і зніматися соромно. Вони обговорювали з Крісом, що краще відмовлятися від них, ніж з’являтися у фільмах сумнівної якості. Але, мабуть, Ельза змінила свою думку.

– Знаєш, Кріс, я вирішила, що досить чекати, поки мені запропонують більш-менш вартісну роль. Треба діяти самій і хоч щось робити, поки мене остаточно не забули.

Кріс сів поруч із дружиною і поцілував її в щоку.

– Вибач, люба, може, перестанемо, нарешті, сваритися? Я боюся, що в цих нескінченних суперечках ми можемо втратити найголовніше, що в нас є – кохання, сім’ю, щастя, дітей…

Ельза обійняла його у відповідь і на її очах виступили сльози.

Крис Хемсворт и Эльза Патаки
Кріс Гемсворт і Ельза Патакі на прем’єрі фільму “Перегони”, 2013 р.

– Так-так, Кріс, я теж хотіла про це поговорити! – пожвавилася жінка. – Давай припинимо з’ясовувати стосунки… Точніше, припиню я. Адже в наших сварках зазвичай говорю я, а ти покірно вислуховуєш мої гнівливі промови. Навіть якщо я не зіграю більше жодної нормальної ролі, я не буду від цього нещаснішою. Тому що свою головну роль я вже вибрала, вийшовши за тебе заміж. І про цю роль, впевнена, мріють сотні тисяч жінок по всьому світу…

– Умене є краща ідея: сьогодні ж зателефоную продюсерам “Месників” і поставлю умову. Зрештою, я зірка і маю повне на це право! – Кріс був рішучий як ніколи. – Умова така: або вони придумують для тебе роль, або… Утім, до цього, сподіваюся, не дійде. Ти чудова акторка і зараз перебуваєш у чудовій формі – кому як не тобі зніматися в такому проекті? Ну як тобі ідея?

Крис Хемсворт и Эльза Патаки
Кріс Гемсворт та Ельза Патакі на прем’єрі “Месники. Ера Альтрона” у 2015 році / GettyImages
Крис Хемсворт и Эльза Патаки
Кріс Гемсворт і Ельза Патакі на прем’єрі “Мисливця і Снігової королеви” / Getty Images

Ельза у відповідь продемонструвала чоловікові свою найчарівнішу у світі посмішку.

Життя налагодилося вкотре. Діти мирно гралися у своїй кімнаті, за вікнами тихо шаруділи хвилі. Десь вирувало галасливе життя Голлівуду…

Кріс зітхнув і почав набирати номер продюсерів.


Вперше опубліковано в журналі “Караван історій” (2016)