Сьогодні, 30 серпня, голлівудській красуні Камерон Діас виповнився 51 рік!

Здається, ще зовсім недавно всі були в захваті від Кем, а кожен фільм за її участю був гітом прокату. Але зараз вже важко пригадати, коли ця білявка з променистою посмішкою та неймовірно блакитними очима востаннє сяяла на червоній доріжці, і коли вийшов останній успішний фільм за її участю.

Камерон Діас зникла з Голлівуду, і “Караван історій” розповідає, чому.


…Камерон витерла мокрою рукою спітніле дзеркало у ванній і уважно вдивилася у відображення. Вона впізнала свої “рідні” прозоро-блакитні
очі, але всі інші риси обличчя зрадницьки видавали вік: зморшки, підтягнуті за допомогою філерів щоки, гладке ботоксне чоло, ніс – витвір рук не одного пластичного хірурга – і блискуче волосся з акуратно зафарбованою сивиною (усе-таки не дарма вона платить своєму перукареві чотиризначну суму).

Скоро над її розповідями про шкоду пластичної хірургії, про силу природної краси і позитивний настрій як найкращий засіб від старіння журналісти стануть відверто сміятися. Але справа навіть не в цьому, а в тому, що Камерон перестала відчувати впевненість у собі та своїй привабливості, вона фізично відчувала, як втрачає свої жіночі чари. Ще трохи, і вона, як у казці, з прекрасної дівчини перетвориться на стару злу чаклунку, на яку не погляне жоден пристойний чоловік.

Ось Алекс Родрігес (бейсболіст, екс-бойфренд Камерон, з яким була заручена Дженніфер Лопес – Прим. ред.) – її останнє кохання, з яким вона безнадійно намагалася побудувати хоч якусь подобу стосунків, мріяла про сім’ю, дітей, – делікатно пішов.

“Чому?” – вкотре запитувала вона себе. Можливо, справа в самій Камерон? За кілька місяців їй виповниться сорок років – а вона одна: ні дітей, ні сім’ї… Та ще й ці журналісти, які постійно дошкуляють провокаційними запитаннями. А що їй відповісти їм?

Вона може лише як мантру повторювати, що насамперед цінує свою свободу, що за бажання може роздобути будь-якого чоловіка (і це правда, поки що), що заводити дітей, аби врятуватися від самотності, – це жіночий егоїзм (скільки після цих слів їй довелося вислухати докорів від одержимих матусь) та інше, та інше…

Цікаво, вони уявляють, чого їй варто говорити про все це, зображуючи ледь помітну байдужість, і посміхатися, посміхатися, посміхатися…? Чудово уявляють! Тому й запитують.

Binder2.pdf - Adobe Acrobat Pro_Страница_01_Изображение_0001

Сльози покотилися по щоках, змішуючись із краплями води, що залишилися на обличчі після душу. “О ні, красуне, тільки не це!” Різким рухом вона витерла з обличчя солону вологу. І тут же в дзеркалі відбилося обличчя з фірмовою білозубою посмішкою, добре відомою всім папараці.

– Треба терміново зателефонувати Чімен! – вголос вимовила Камерон і, обмотавши свій витончений торс рушником, вирушила у вітальню по телефон.

Камерон ненавиділа себе в такі моменти – слабкості й нудьги. Зізнатися, вони траплялися з нею дуже і дуже рідко, але якщо вже траплялися – вибивали її з колії геть.

У Кем було два перевірених способи, як із ними впоратися. Перший: закурити сигару або краще випити стаканчик справжнього кубинського рому. Але цей пункт відпадав: Діас вирішила зав’язати зі шкідливими звичками, оскільки не дівчинка вже, і – чорт забирай (акторка вголос вимовила смачну іспанську лайку з лексикону своєї кубинської рідні) – час подумати про здоров’я! Тим паче що давно вирішила написати книжку, в якій поділиться секретами своєї краси і здоров’я. Тож цигарку і ром як “заспокійливе” скасовують. Залишається другий і найвірніший спосіб: зателефонувати Чімен – улюбленій сестрі – і поплакатися в жилетку.

З Чімен, старшою за Камерон на три роки, вони не просто сестри – рідні люди і найближчі подруги, у них просто телепатичний зв’язок. Варто з Кем щось статися – і не важливо, маленька неприємність у вигляді зламаного нігтя або, навпаки, щось радісне – негайно лунає телефонний дзвінок Чімен.

І в слухавці звучить її чергова фраза: “Привіт, сестричко!” І так само Камерон відчуває все, що відбувається з родичкою. Вона, незважаючи на свій зірковий статус, була присутня при народженні всіх своїх чотирьох племінників. А сестра, своєю чергою, теж із радістю розділяє всі її перемоги.

Наприклад, на відкриття іменної зірки Камерон на “Алеї зірок” Чімен привела все своє сімейство. Біля “зірки” Кем яблуку ніде було впасти! Звісно, прийшла і мама. Ось тільки шкода, що батько не дожив… Після його смерті, бажаючи підтримати рідних, та й себе теж, Камерон відвезла всю сім’ю до Японії – відволіктися від сумних думок і знову відчути смак життя…

Телефонний дзвінок перервав її важкі спогади. Звісно ж, це була Чімен!

– Привіт, сестричко! – почула Камерон як зазвичай бадьорий голос сестри. Чімен вдається практично завжди зберігати такий ось, як зараз, піднесений настрій. І це незважаючи на те, що на ній великий будинок і турбота про чотирьох дітей. Кем завжди по-доброму заздрила її оптимізму. Вона-то сама могла дозволити хвилини слабкості, пожаліти себе, поплакавши в подушку наприкінці важкого дня. А в багатодітної Чімен – кожен день у турботах. І вона ще переживає про свою молодшу сестричку.

– Привіт! – зітхнула Камерон, намагаючись, щоб у її голосі прозвучали радісні нотки. Але, мабуть, намагалася погано. Чімен відчула недобре.

– Кем, у тебе все гаразд? Що трапилося?

– Ну, загалом так – усе добре, але… – Камерон зробила паузу, щоб не розплакатися. – Я просто знову подумала про те, що… мені вже сорок… І цей розрив з Алексом…

Вона зробила паузу – клубок підступив до горла:

– Утім, неважливо. Вибач, не хочу тебе турбувати через дрібниці.

Але закінчити розмову не вдалося. Чімен заговорила схвильованою скоромовкою:

– Послухай, сестричко, ніхто тебе не знає так добре, як я! Так от, гадаю, що тобі просто треба відпочити і не думати про це. Вирушай-но на узбережжя, займися серфінгом, занурся в роботу – загалом, відволікайся від поганих думок. А щодо твоїх сумнівів, мою думку ти знаєш: ти обов’язково зустрінеш хлопця, який тебе по-справжньому полюбить. І потім, як і обіцяла, я обов’язково стану хрещеною твого бебі. А я слів на вітер не кидаю!

– О так, у цьому я не сумніваюся, – Камерон усміхнулася крізь сльози.

– Кем, люба, ще в дитинстві ти була особливою, – тихим голосом продовжувала говорити Чімен. – Це мене цілком влаштовує роль мами і дружини. Але ж ти завжди хотіла робити тільки те, що дійсно хочеш. І я не пригадаю, щоб хоч раз зрадила своєму бажанню…

Це була чиста правда! Камерон ніколи не зраджувала собі – це стосувалося і справи, якою вона займалася, і стосунків із чоловіками: ніхто нікому нічого не винен, усе за взаємною згодою і любов’ю. А коли вона йде – який сенс продовжувати жалюгідне спільне існування? Це було її кредо в коханні.

Binder3.pdf - Adobe Acrobat Pro_Страница_03_Изображение_0001

“Це завжди мій вибір: що робити, а що ні. Понад усе на світі я хочу залишатися такою, яка є”, – ось так зухвало і категорично одного разу відповіла школярка Камерон на зауваження вчительки поводитися пристойно в класі. І відтоді її думка щодо себе не змінилася.

Це тільки на вигляд вона білявка з блакитними очима і відкритою посмішкою – просто ангел у плоті! Усередині ж кипить гаряча кров: кров її батька – кубинця. А ось колір волосся обом сестрам дістався від матері – наполовину німкені, наполовину англійки. Але Кем завжди відчувала себе “кубинкою”. Разом із Чімен у дитинстві вони часто їздили до татових родичів у Маямі. А там – “острів Свободи” в мініатюрі. Кубинці, залишаючи батьківщину, відвозять любов до неї у своєму серці. Родичі Діас курили справжні кубинські сигари і постійно співали, співали, співали і танцювали. Кем посміхнулася: ось звідки в неї час від часу виникає пристрасне бажання викурити сигару собі на втіху. Якби вона була хлопчиськом, батько назвав би її Себастьяном Емільйо або Менахемом Ель Джиніо. І цей “Ель Джиніо” мав би таку саму залізобетонну впевненість у власних силах і віру у свою правоту! І звісно, все це йде від батька, з дитинства.

Батьки Діас – люди прямі, але делікатні – завжди шанобливо ставилися одне до одного і дітей. Кожен у родині мав право на власну думку з будь-якого приводу. І кожен точно знав, що ця думка цікавить інших членів родини. А тому всі висловлювалися відкрито, нічого не приховуючи і не прикрашаючи. Камерон не могла згадати жодної серйозної сімейної сварки (і це незважаючи на гарячий кубинський темперамент більшості домочадців!).

Сім’я Діас мешкала в “інтернаціональному” кварталі в Сан-Дієго, і в класі з Камерон навчалися і такі ж, як вона, латиноси, а ще афроамериканці, євреї – емігранти з Радянського Союзу, мексиканці – загалом, різношерста публіка. Але Кем у цій компанії була завжди на висоті. Чому? Та тому що будь-якому задираці могла не тільки відповісти міцним слівцем, а й зарядити гарний ляпас. У цьому вони з Чімен були два чоботи пара: у будь-якій компанії – заводили, а в разі конфлікту – могли дати неабияку відсіч. Обидві обожнювали рок-музику і часто ходили на концерти Оззі Осборна або Едді ван Халена, причому разом зі своєю толерантною до їхніх смаків мамою.

І з таким ось завзятим характером і самооцінкою, вищою за статую Свободи, Кем мріяла лише про професію… зоолога і утримувала вдома цілий міні-зоопарк з котами, птахами, мишами і зміями. Але до своїх шістнадцяти, перетворившись із шибеника і пустунки на високу довгоногу красуню, раптом вирішила, що цілком заслуговує на увагу якогось фотографа з модельного агентства.

Binder2.pdf - Adobe Acrobat Pro_Страница_09_Изображение_0001

Так і сталося на одній із вечірок.

Побачивши її, представник престижного фотоагентства “Еліт” одразу ж запропонував спробувати себе як модель.

Юна Кем була б і не проти, але як бути з гарячим кубинським татом? Він хоч і вільних поглядів, але чи відпустить свою крихітку в розпусний світ моди і шоу-бізнесу? Вирішивши перевірити це на ділі, в агентство Діас поїхала в супроводі батька. І тільки після того, як він переконався в серйозності намірів роботодавців його дочки, дозволив їй поставити свій підпис у контракті.

Спочатку справи у юної Кем йшли не дуже, зате потім відбою від пропозицій не було, причому з усього світу. Японія, Австралія, Європа… Справи йшли так добре, що через кілька років вона купила квартиру в самому Парижі.

Та й від самотності тоді теж не страждала! З хлопцями вона почала зустрічатися з шістнадцяти, тож певний досвід швидкоплинних захоплень встигла набути.

Але ставши моделлю, твердо давала зрозуміти кожному прищавому молодикові: у моделі, яка поважає себе, в бойфрендах може бути тільки продюсер! І він з’явився – Карлос де ла Торре. Втім, руку до її кінокар’єри доклав все ж не він.

Мабуть, те, що сталося, носило ім’я Щасливого Випадку. І мало збуджений голос її агента, який розбудив посеред ночі:

– Кем, ти маєш терміново приїхати до Голлівуду! Розумієш, терміново!

Спросоння Камерон ніяк не могла збагнути, чого він від неї хоче і що це за терміновість дзвонити їй у Париж о другій годині ночі!

– Що трапилося? Невже не можна почекати до ранку?

Напередодні в неї була пізня зйомка, а потім вони з колегами посиділи в барі, і тепер голова розколювалася на частини…

– Та кажу ж тобі, це терміново! Такий шанс буває раз у житті! Я тобі знайшов роль у кіно. І знаєш, хто може бути твоїм партнером, якщо, звісно, дитинко, пройдеш проби? Тільки не втрачай свідомість – сам Джим Керрі! Уявляєш, Джим Керрі!

– Господи, і заради цього ти розбудив мене?! – схоже, агент був радий куди більше, ніж Камерон. – Навіщо мені це потрібно? Я не збиралася зніматися в кіно, я і грати-то не вмію. Я ж модель.

– Ти з глузду з’їхала? Та мільйон дівчат півжиття віддали б за такий шанс! Нічого не хочу чути – терміново вилітай. Проби через день.

Камерон абсолютно не лукавила – кар’єрою актриси вона не марила. Але й відмовлятися від шансу було нерозумно, тут уже агент мав рацію.

Він, до речі, як потім з’ясувалося, злегка прибрехав, що знайшов їй роль. Це роль сама її “знайшла”.

Офіс агента Діас розташовувався в одній будівлі з директором з кастингу фільму “Маска”. Режисер майбутньої картини, Чак Рассел, шукав на роль співачки з нічного клубу маловідому старлетку. Для цього дав завдання кастинг-директору знайти якусь модель. А той звернувся до своїх приятелів із модельних агентств. На щастя, одним із них виявився агент Діас. Так фото Камерон потрапило до рук режисера, і, на щастя, вона йому сподобалася.

Але це виявилося тільки півсправи: представникам студії дівчина категорично не сподобалася – мовляв, недостатньо спокуслива. На наступну кінопробу Кем з’явилася, попередньо підклавши в бюстгальтер спеціальні прокладки, що збільшують об’єм грудей, – до речі, за порадою свого улюбленого тата. І її затвердили! Щоправда, з дванадцятої спроби…

Камерон завжди бентежило, коли журналісти перебріхували цей факт її біографії. Нібито вона побачила сценарій “Маски” на столі в агента, а потім мало не зубами вирвала цю роль у суперниць. А насправді Діас першу пробу проспала! Ті, хто пишуть усю цю маячню, просто не знають справжню Камерон: вона не ломиться в зачинені двері, а заходить у вже прочинені. Ті, що чекають тільки легкого дотику, щоб розкритися! І взагалі, боротися, рвати кігті, йти по трупах – це не для неї.

Після приголомшливого дебюту в “Масці” ніякої іншої професії, окрім як акторської, Камерон для себе не уявляла. Тому, заплативши штраф у модельному агентстві, вирушила на акторські курси, а агент почав шукати для неї нові ролі.

Ось тільки з Карлосом довелося розлучитися. Він не особливо був радий її запаморочливій кар’єрі і навіть, як здалося Кем, приревнував її до слави, яка раптово обрушилася. Загалом, мости в минуле було спалено – а попереду прекрасне світле майбутнє, в якому завжди знайдеться куточок для нового кохання.

Без уваги сильної статі Камерон ніколи не страждала, але й не полювала на багатих і впливових шанувальників. Хоча, якщо вірити жовтій пресі, в Голлівуді простіше знайти актора, з яким у неї не було стосунків, ніж того, з ким вона встигла закрутити роман.

З Меттом Діллоном Діас пов’язували три прекрасних роки життя, хоча про розставання з ним у неї залишилися неприємні спогади. Хоча починалося все кумедно…

1995 рік. Кем знімається в Міннеаполісі у фільмі під назвою “Відчуваючи Міннесоту”, живе в готелі – поки ще не в суперлюксі. Не біда – адже вона тільки актриса-початківець! Одного ранку, вийшовши з номера, Кем зустрілася поглядом із чорнявим красенем, у якому, звісно ж, упізнала популярного актора Метта Діллона. Він теж знімався, але в іншому фільмі – “Красиві дівчата”. Цей ловелас не міг не звернути уваги на симпатичну старлетку. Після легкої балаканини Метт узяв у неї телефон і пообіцяв зателефонувати. Передзвонив… через рік.

– Привіт, це Метт. Як поживаєш? – веселим голосом вимовив Діллон, наче вони розлучилися тільки вчора. – Може, вип’ємо чогось?

Камерон Диас с Мэттью Диллоном
Камерон Діас із Меттью Діллоном

Зустрілися, випили. Поговорили, і – слово за слово – зав’язався роман. Здебільшого на відстані, адже Діллон жив у Нью-Йорку, а Камерон – у Лос-Анджелесі, та й до того ж обидва постійно знімалися, тож зустрічалися в різних містах Америки, щойно у Метта з’являвся вільний час. Камерон, як губка, вбирала всі настанови бойфренда, що стосуються професії. Разом вони навіть знялися в дуже смішній комедії “Всі говорять про Мері”. Ходили чутки, що не за горами весілля. А виявилося – розрив всерйоз і назавжди.

Які тільки версії не висували журналісти з цього приводу. Говорили, що Метт зрадив Камерон, а вона в помсту порізала на дрібні шматочки всі речі в його нью-йоркській квартирі і написала губною помадою на склі у ванній кілька добірних лайок.

За іншою версією, вина лежала на Камерон. Вона, виявляється, всі ці три роки продовжувала таємно зустрічатися з Джорджем Клуні, який сприяв просуванню її кар’єри в Голлівуді. Говорили про існування якогось 50-хвилинного відео, на якому знаменитості вітали актора з днем народження – кожен на свій лад. Але найяскравіше – Камерон: виголошуючи привітання, вона задерла перед камерою футболку, оголивши свої принади (бюстгальтер Кем носить тільки у великі свята – про це знає весь Голлівуд).

Коли Камерон читала всю цю маячню, не знала, сміятися їй чи плакати. З Джорджем Клуні вони були всього лише друзями, а з Меттом розлучилися, тому що… прийшов час. Просто накопичилася втома від довгих розлук і коротких зустрічей. А зупинити своє життя, що мчить на повній швидкості, і звити тепле гніздечко не вийшло…

Інша справа – з Джаредом Лето. Він був таким котиком… Поруч із ним Камерон відмовилася від світського життя і голлівудської метушні. Вони жили, не розкошуючи: Джаред вважав за краще одягатися на блошиних ринках, а Кем, як остання домогосподарка, доглядала за кімнатними рослинами і кішками. За наполяганням коханого Кем купила електромобіль: навіщо забруднювати навколишнє середовище вихлопними газами?! Коли Лето готувався до нової ролі або гастрольного туру зі своєю групою 30 Seconds to Mars, йому було необхідно “акумулювати енергію”, місяцями дотримуючись целібату.

Камерон Діас на зніманнях “Ангелів Чарлі” у вересні 2002 року / Getty Images

Про інші, крім сексу, радощі життя Діас теж довелося забути. Ні її захоплення віндсерфінгом, ні бажання випити одну-другу чарку текіли і викурити сигарету Джаред не те що не поділяв, а навіть, як би це м’якше сказати, категорично не приймав! Але любов є любов. Заради нього Кем була готова на багато що. Закохані оголосили про заручини…

До весілля Камерон вирушила в Рим на зйомки фільму Мартіна Скорсезе “Банди Нью-Йорка” – на знамениту студію Cinecitta, де знімали Фелліні, Вісконті, Антоніоні… Мрія! І партнер що треба – Леонардо ДіКапріо. І роль цікава. Та й попрацювати з великим Мартіном Скорсезе – рідкісний шанс!

Діас належало зіграти кишенькову злодійку, і, щоб продемонструвати на екрані всю свою “майстерність”, актрисі довелося практикуватися прямо на знімальному майданчику. Жертвами її “пограбувань” стали практично всі члени знімальної групи: у когось поцупила телефон, у когось – гаманець, ручку або сигарети. Головне, щоб ніхто не помітив. Потренувавшись, Діас досягла великих успіхів. Нескореною залишалася тільки одна вершина – сам Скорсезе. Вона не знала, з якого боку до нього підійти… І одного разу наважилася: коли режисер щось, як завжди емоційно, пояснював операторові та, здавалося, був повністю захоплений розмовою, Камерон тихенько підкралася позаду й щойно запустила руку в кишеню режисера, як він одразу схопив її на гарячому. Регот на майданчику стояв неймовірний!

У перервах між зйомками Камерон якщо не “крала”, то весело базікала з Лео ДіКапріо про те про се. Вони були давно знайомі, і були виключно друзями. Актор якраз вкотре розлучився з подругою – бразильською моделлю Жизель Бюндхен – і годинами виливав Кем свою душу.

Камерон Диас и Леонардо ди Каприо
Камерон Діас і Леонардо ді Капріо на прем’єрі “Банд Нью-Йорка” у травні 2002 року в Каннах / Getty Images

Злі язики, природно, тут же приписали їм романтичні стосунки. І незабаром чутки покотилися через океан – прямо у вуха Джареда.

Вдома на Камерон чекала неабияка виволочка.

– Кем, як ти могла! – кричав Джаред, нагадуючи їй буркотливого дідуся. – Ти втратила мою довіру, ти переступила межу, поставила під сумнів наші стосунки!

Кем нічого не могла довести. Та й, якщо чесно, не хотіла. Навіщо доводити те, що очевидно: вона готувалася до весілля, не зраджувала, мріяла про сім’ю…

– Як ти могла! – продовжував кричати Лето.

– Милий, послухай, там, в Італії, я постійно думала про тебе, – Кем втомлено подивилася на Джареда. – Я зрозуміла, що дуже хочу дитину. Від тебе. Відразу після весілля. Якщо ти не проти, звісно. Я готова кинути свою кар’єру, стати хорошою дружиною і матусею. Тільки не злись!

У відповідь Лето знизав плечима і коротко оголосив, що весілля не буде. Він вирішив це давно. Йому був потрібен лише привід. Фініта ля комедія.

Чи сумувала Камерон? Якщо сумувала, то недовго. І незабаром втішилася в обіймах попзірки Джастіна Тімберлейка. Він був повною протилежністю Лето – відкритий, веселий, балакучий. Такий рідний…

Камерон Диас и Джастин Тимберлейк
Камерон Діас і Джастін Тімберлейк зблизилися на церемонії MTV Movie Awards у 2003 році / Getty Images

Познайомилися вони на церемонії вручення премії Nickelodeon Kid’s Choice Awards. Один тільки погляд – і полетіли іскри! Вечір вони продовжили спочатку в нічному клубі Лос-Анджелеса, а потім уже й не пам’ятали де…

Головна інтрига цього роману полягала в істотній різниці у віці між закоханими: Джастін був молодший за Кем на вісім років. Журналісти не упустили можливості поіронізувати на цю тему. Один навіть запропонував Діас кинути Джастіна і знайти кавалера молодшого, наприклад Гаррі Поттера – Деніела Редкліффа. Він якраз був не проти і не раз зізнавався, що Камерон – його жіночий ідеал.

Але Кем і Джастін не звертали уваги на весь цей шум – вони насолоджувалися одне одним. У дорослій і досвідченій Діас молодий співак знайшов те, що йому не могли дати юні прихильниці, які облягали його після кожного концерту. З Камерон було цікаво: вона стільки всього знала, зокрема в акторській професії, якою Джастін жваво цікавився. З нею було весело, наприклад, займатися її улюбленим віндсерфінгом або сноубордом.

Binder3.pdf - Adobe Acrobat Pro_Страница_13_Изображение_0001
Камерон Діас і Джастін Тімберлейк

Джастін був хоч і зіркою-початківцем, але вже зіркою, проте він завжди знаходив час, щоб провести його разом з Кем. Не соромився демонструвати на публіці свої почуття. У цьому його ставленні була така чоловіча ґрунтовність і сила, що Камерон часом забувала, хто з них старший…

Джастін познайомив її зі своєю мамою, яку обожнював. І та була в захваті від веселої тендітної блондинки. Вона назвала актрису першою гідною дівчиною в житті сина після Брітні Спірс.

Ах так, Брітні Спірс… Ця особа, незважаючи на те що два роки тому розлучилася з Джастіном, продовжувала постійно нагадувати про себе! У той час Брітні переживала важкий період і потребувала підтримки, а жалісливий Тімберлейк не міг їй відмовити в увазі, замінюючи їй і психоаналітика, і матусю, і подругу…

Камерон спочатку з розумінням ставилася до цієї зворушливої дружби, але поступово це настирливе спілкування почало діяти їй на нерви. Особливо коли Джаред Лето ні з того ні з сього почав активно залицятися до Спірс. І мама Джастіна порівняла її з Брітні – що б це все означало?..

Крім всієї цієї плутанини, думки Камерон займала й інша проблема. У неї намічався новий проект – зйомки в романтичній комедії “Відпустка за обміном”, її улюблений жанр. І партнери прекрасні – Кейт Вінслет, Джек Блек і красень Джуд Лоу. За сценарієм у героїні Кем і Джуда – ніжні романтичні стосунки, і акторам доведеться пристрасно цілуватися. От невдача – як сказати про це Джастіну?

– Послухай, любий, я тут отримала сценарій, по-моєму, непоганий, – почала вона здалеку. – Можеш почитати? Мені важливо знати твою думку – погоджуватися на роль чи ні?

Тімберлейку лестило, що вона цікавиться його думкою і просить поради.

– Звісно, погоджуйся. Що за питання! – відповів він, одним оком переглянувши сценарій.

– А сцени з цим, як його, Гремом тобі не здаються аж надто відвертими? – боязко поцікавилася вона.

– Та все гаразд – це ж романтична комедія! – сказав Джастін, який нічого не підозрював. – А до речі, вже відомо, хто зіграє Грема?

– Ой, а я й не пам’ятаю, – Кем зобразила напад “амнезії”. – Дай-но згадаю, зараз-зараз… Здається, британський актор, як його? Лоу! Так, здається, Джуд Лоу.

Камерон Диас с Джудом Лоу
Камерон Діас із Джудом Лоу (Кадр із фільму “Відпустка за обміном”)

Повисла тяжка пауза, за час якої Діас уже подумки розпрощалася з роллю.

– А якщо, ну, у тих сценах… – Джастін зам’явся, – зніметься замість тебе дублерка?

– Я поговорю з режисером, – несміливо промовила Камерон і додала примирливо: – Але по-моєму, любий, ти дмеш на воду.

Тімберлейк мовчки кивнув, і Кем з легким серцем вирушила на зйомки.

Під час прем’єрного туру фільму журналісти, як на зло, в кожному інтерв’ю запитували Камерон, чи “благословив” Джастін її на поцілунок з Джудом Лоу. У Діас щоразу стискалося все всередині, коли вона уявляла, як ці її виправдання читатиме Тімберлейк. Тому відповідала якомога туманніше:

– Ми прекрасно розуміємо, в чому полягає наша робота. Джастін знає, що ми з Джудом граємо ролі і прагнемо робити це якнайкраще. Чудово, якщо глядачі подумають, що між нами і справді щось є, це означатиме, що ми добре попрацювали.

– Так, ви прекрасно “попрацювали”, – холодно сказав Джастін після прем’єри. – Судячи з усього, навіть грати не потрібно було – ваші з Джудом сцени вийшли дуже природними. Тепер мені зрозуміло, чому ти так поспішно відмовилася від дублерки…

І все в такому ж дусі… Джастін нагадував їй маленького хлопчика, якого змусили ділити свою улюблену іграшку з іншим. І він був дуже незадоволений цією обставиною. Ну а почуття самої “іграшки” його мало цікавили…

Ще одна любовна історія з сумним фіналом – скільки ще їх буде в житті?

Кем дала собі слово: цілий рік після розставання з Тімберлейком ні з ким не зустрічатися. Занадто глибока була рана… Але коли через чотири роки вони з Джастіном знову зустрілися на знімальному майданчику комедії “Дуже погана вчителька”, від колишніх образ не залишилося і сліду.

Тим паче у кожного вже було своє життя: Джастін готувався до весілля з Джессікою Біл, а Камерон намагалася налагодити стосунки з Алексом Родрігесом. Щоправда, безуспішно. Цей роман виявився найкоротшим у її житті. Зазвичай вона витримувала трирічний марафон. Але тільки не з Алексом…

Камерон Диас
Фото – Getty Images

Так-так… Саме тоді вона вперше так гостро й абсолютно чітко відчула, як крижані пальці самотності змикаються на її шиї…

Звісно, Чімен, як завжди, допомогла їй заспокоїтися і підбадьоритися. Але чи надовго? Важкі думки накочувалися все частіше…

На зйомках фільму “Радник”, де Діас зіграла підступну і жорстоку хижачку Малкіну, вона уважно спостерігала за своїми партнерами – іспанцями Хав’єром Бардемом і Пенелопою Крус. З якою ніжністю вони дивилися одне на одного, як трепетно дбали, як Гав’єр ласкаво цілував дружину в чоло… А як вони, перебиваючи одне одного, розповідали про крихітного сина Лео… У цей момент серце Камерон так боляче стискалося, що вона ледве стримувала сльози…

Одного разу Кем запросила в гості давня подруга Ніколь Річі. Вона давно і щасливо була одружена з музикантом Джоелом Медденом, виховувала двох дітей. Це був звичайний сімейний обід із традиційним барбекю і пивом. Коли реберця були з’їдені, хмільне-пінне допите, Ніколь, сидячи з Кем на задньому дворі свого будинку, завела з подругою задушевну розмову про особисте.

– Як твої справи? Зустріла когось? Я нещодавно читала, що тобі в наречені записали Джейсона Сігела. З огляду на те, які ви кренделі перед камерою витворяли, дивуюся, як вас не одружили, – незграбно пожартувала Ніколь.

– Та облиш, – відрізала Кем, – Джейсон не в моєму смаку.

– А когось у своєму смаку пригледіла? – не вгамовувалася подруга.

– Ну такого зразкового чоловіка і батька, як твій Джоел, поки що не знайшла, – пожартувала Камерон, сподіваючись, що Ніколь нарешті від неї відчепиться.

– А що, Джоел і справді тобі подобається? Він у твоєму смаку?

– Нік, відчепись, а, – починала дратуватися Діас, – ну добре ж сидимо…

– Послухай, я серйозно – за такого, як Джоел, ти б вийшла заміж? – наполягала Річі.

– Ти позичити мені його хочеш, чи що? Не боїшся?

– Почекай, у мене є ідея ще краща, – сказала Ніколь і, швидко набираючи номер на мобільному, зникла в будинку.

За п’ять хвилин вона повернулася задоволена і мовчазна. А ще через десять до будинку Ніколь зі страшним гуркотом під’їхав величезний байк.

– Знайомся, це – Бенджі, – Ніколь представила Кем щойно прибулого байкера, який як дві краплі води був схожий на її чоловіка – Джоела.

– Що за чортівня? – побачивши одягненого, як і Джоел, у шкіру і так само, як і він, оздобленого татуюваннями хлопця, Камерон навіть схопилася з місця.

Ніколь розсміялася:

– Я так і знала, що він тобі сподобається. Бенджі – брат-близнюк Джоела, і вони разом грають у Good Charlotte. Ну як ми тебе розіграли?!

Зрозумівши, що сталося, Камерон почала заливисто сміятися – так як уміє тільки вона одна. Ніколь і Бенджі розреготалися слідом за нею. Від душі сміявся і Джоел, який вийшов з дому, і діти Ніколь, що прибігли на шум, – донька Гарлоу і син Спарроу.

Через півгодини, коли всі заспокоїлися, Кем і Бенджі мило розмовляли під схвальні погляди Ніколь і Джоела…

Binder3.pdf - Adobe Acrobat Pro_Страница_16_Изображение_0001
Кем із чоловіком Бенджі Медденом

А за рік у повній секретності Діас і Медден одружилися. Причому ідея одруження належала саме Бенджі. Кем було абсолютно наплювати на офіціоз – вона зустріла чоловіка, з яким вперше відчувала себе такою, яка вона є. Але Бен наполягав, щоб усе відбулося так, як треба, ніби боявся, що волелюбна Кем вислизне від нього. Але куди вона тепер без нього…

Камерон так боялася, що преса дізнається про торжество, що готова була провести церемонію в підвалі власного будинку! На щастя, все пройшло спокійно. Але ненудно – відзначився син Ніколь. П’ятирічному Спарроу було доручено нести до вівтаря обручки. Але малюк так розхвилювався, що спіткнувся, впав – і обручки розкотилися по підлозі в різні боки. Джоелу і Бенджі довелося повзати на колінах, під регіт гостей.

Коли офіційна церемонія закінчилася, Камерон першою виголосила тост:

– Я так довго не виходила заміж, тому що я не хотіла остепенятися. Але зараз я отримала найкращого чоловіка у світі, він абсолютно особливий для мене. І він тільки мій!

Після цих слів у всіх дам зволожилися очі… Чімен теж розчулилася і, знайшовши момент, підійшла до Камерон і прошепотіла на вухо:

– Ось бачиш, сестричко, я ж казала, що ти обов’язково зустрінеш справжнього чоловіка, який тебе по-справжньому полюбить…

Камерон загадково посміхнулася і тихим голосом звернулася до сестри:

– Послухай, Піфіє, але ж друга частина твого передбачення теж збулася – вітаю, тітонько! – Камерон грайливо підморгнула сестрі і зробила ковток мінеральної води з келиха.

P.S. У 2020 році у Камерон і Бенджі народилася донька Меддікс.


Підготовлено за матеріалами журналу “Караван історій. Україна”

Дивіться також:

Джуду Лоу – 50 років: його жінки, діти та найкращі ролі

Темний принц Голлівуду: таємниці особистого життя Джареда Лето