Скоро вже буде Паска, чи то пак Великдень, і українці ласуватимуть пухкими печеними пасками чи запашними і м’якими сирними пасочками. Остання смакує як вишуканий десерт: суміш перетертого сиру, заварного крему, пряних і солодких цукатів неперевершена.
Якщо ви цьогоріч збираєтеся приготувати сирну паску, маємо перевірений рецепт від шеф-кухаря Алекса Якутова, експерта реаліті Нового каналу “На ножах”. Він також ділиться кількома секретами: як вибрати правильні продукти і як готувати сирну паску, щоб вона вражала вишуканим смаком і текстурою чизкейку.
Є кілька простих секретів приготування ідеальної сирної паски. Перше і найголовніше: потрібно підібрати жирний, з насиченим смаком кисломолочний сир.
Друге: сир обов’язково двічі протріть через сито, щоб він став однорідним і приємним за текстурою. Якщо хочете зробити сиркову масу, то можна й 4-5 разів.
Третє: важливо правильно приготувати заварний крем. До речі, його також можна перетерти через сито або збити блендером для більш пухкої консистенції.
Четверте: вибрати правильні добавки. “Я обожнюю італійські цукати, тому раджу додавати їх у паску. Ніколи не купую ці солодощі на базарі. Краще заздалегідь замовити в інтернет-магазині. Можете обрати апельсинові – вони дадуть неперевершений аромат”.
П’яте: витримайте сирну паску в морозилці: тоді вона вийде кремовою, як чизкейк.
Інгредієнти:
- сир кисломолочний 9% жиру – 300 г
- цукор – 70 г
- жовтки – 60 г
- вершки 33% жиру – 155 г
- вершкове масло – 100 г
- цукати – 170 г
- лайм або лимон – 1 шт.
Приготування паски:
- Спочатку приготуйте заварний крем. Змішайте в невеличкій каструлі 40 г цукру, вершки і жовтки. Поставте ємність на маленький вогонь. Постійно помішуйте силіконовою лопаткою, доки не підніметься температура і крем не почне загущуватися. Важливо! Не потрібно доводити крем до кипіння. Тобто коли з каструлі починає йти пара, перемішайте масу і зніміть ємність з плити. Знову перемішайте. Крем має бути текстурним і густим. Залиште його охолоджуватися.
- За бажанням, додайте цедру лайма або лимона, натерши її на дрібну тертку. Всипте в ємність з кремом і ретельно перемішайте.
- Перетріть кисломолочний сир через сито двічі. Покладіть його в середню миску. Вилийте остуджений крем в сир і перемішайте.
- До розм’якшеного вершкового масла додайте 30 г цукру. Збийте вінчиком або міксером в мірному стакані. Маса має стати м’якою, як крем. Влийте до ємності з сиром і заварним кремом.
- Додайте до сирної маси цукати й ретельно перемішайте.
- Візьміть спеціальну форму для маленької паски. Середину встеліть харчовою плівкою. Викладіть масу в форму і постукайте, щоб маса добре по ній розійшлася. Потім замотайте харчовою плівкою паску разом із формою. І відправте в морозилку щонайменше на ніч.
- Наступного ранку дістаньте пасочку з морозилки, акуратно зніміть плівку й розморозьте. Так у вас страва не буде вологою, а вийде дуже кремовою, наче чизкейк.
Фото: Новий канал
Дивіться також:
Апельсинова паска з ромом та ідеальною глазур’ю: рецепт Ектора Хіменес-Браво (ВІДЕО)
Що покласти у великодній кошик, щоб посвятити: детальна інструкція
Панетоне з шоколадом на Великдень: легкий рецепт від Ектора Хіменес-Браво