Сирна паска-чизкейк: рецепт і секрети проготування від шеф-кухаря

Скоро вже буде Паска, чи то пак Великдень, і українці ласуватимуть пухкими печеними пасками чи запашними і м’якими сирними пасочками. Остання смакує як вишуканий десерт: суміш перетертого сиру, заварного крему, пряних і солодких цукатів неперевершена.

Якщо ви цьогоріч збираєтеся приготувати сирну паску, маємо перевірений рецепт від шеф-кухаря Алекса Якутова, експерта реаліті Нового каналу “На ножах”. Він також ділиться кількома секретами: як вибрати правильні продукти і як готувати сирну паску, щоб вона вражала вишуканим смаком і текстурою чизкейку.

Є кілька простих секретів приготування ідеальної сирної паски. Перше і найголовніше: потрібно підібрати жирний, з насиченим смаком кисломолочний сир.

Друге: сир обов’язково двічі протріть через сито, щоб він став однорідним і приємним за текстурою. Якщо хочете зробити сиркову масу, то можна й 4-5 разів.

Третє: важливо правильно приготувати заварний крем. До речі, його також можна перетерти через сито або збити блендером для більш пухкої консистенції.

Четверте: вибрати правильні добавки. “Я обожнюю італійські цукати, тому раджу додавати їх у паску. Ніколи не купую ці солодощі на базарі. Краще заздалегідь замовити в інтернет-магазині. Можете обрати апельсинові – вони дадуть неперевершений аромат”.

П’яте: витримайте сирну паску в морозилці: тоді вона вийде кремовою, як чизкейк.

сирна паска як чизкейк рецепт шеф кухар Великдень 2023

Інгредієнти:

  • сир кисломолочний 9% жиру – 300 г
  • цукор – 70 г
  • жовтки – 60 г
  • вершки 33% жиру – 155 г
  • вершкове масло – 100 г
  • цукати – 170 г
  • лайм або лимон – 1 шт.

Приготування паски:

  1. Спочатку приготуйте заварний крем. Змішайте в невеличкій каструлі 40 г цукру, вершки і жовтки. Поставте ємність на маленький вогонь. Постійно помішуйте силіконовою лопаткою, доки не підніметься температура і крем не почне загущуватися. Важливо! Не потрібно доводити крем до кипіння. Тобто коли з каструлі починає йти пара, перемішайте масу і зніміть ємність з плити. Знову перемішайте. Крем має бути текстурним і густим. Залиште його охолоджуватися.
  2. За бажанням, додайте цедру лайма або лимона, натерши її на дрібну тертку. Всипте в ємність з кремом і ретельно перемішайте.
  3. Перетріть кисломолочний сир через сито двічі. Покладіть його в середню миску. Вилийте остуджений крем в сир і перемішайте.
  4. До розм’якшеного вершкового масла додайте 30 г цукру. Збийте вінчиком або міксером в мірному стакані. Маса має стати м’якою, як крем. Влийте до ємності з сиром і заварним кремом.
  5. Додайте до сирної маси цукати й ретельно перемішайте.
  6. Візьміть спеціальну форму для маленької паски. Середину встеліть харчовою плівкою. Викладіть масу в форму і постукайте, щоб маса добре по ній розійшлася. Потім замотайте харчовою плівкою паску разом із формою. І відправте в морозилку щонайменше на ніч.
  7. Наступного ранку дістаньте пасочку з морозилки, акуратно зніміть плівку й розморозьте. Так у вас страва не буде вологою, а вийде дуже кремовою, наче чизкейк.

Фото: Новий канал

Дивіться також:

Апельсинова паска з ромом та ідеальною глазур’ю: рецепт Ектора Хіменес-Браво (ВІДЕО)

Що покласти у великодній кошик, щоб посвятити: детальна інструкція

Панетоне з шоколадом на Великдень: легкий рецепт від Ектора Хіменес-Браво