Співачка Джамала представляє трек “Верше, мій верше” – лемківську пісню, яка стала символом туги частини українського народу з  карпатських Бескидів за втраченою батьківщиною. Та вона має особливе значення і для кримської татарки Джамали: вперше артистка заспівала її у 2009 році на міжнародному конкурсі у латвійській Юрмалі, ще не усвідомлюючи, наскільки важливою і гострою стане її тема за кілька років.

14 років по тому, у травні 2023-го, пісня “Верше мій, верше” зазвучала на презентації альбому Джамали “QIRIM” (“Крим”) у Києві. Але запис пісні зірка зробила і оприлюднила тільки зараз.

В українських народних піснях, так само як і кримськотатарських,  абсолютно однакова структура та зміст, а головне – прагнення жити на рідній землі. Тому сьогодні, ця пісня звучить по-особливому, переконана артистка.

““Верше, мій верше” не було на жодному з сервісів стрімінгу музики, а запитання від вас “Де можна послухати цю пісню?” я чула багато разів. Тому вирішила, що настав час відновити справедливість. Зазвичай я щоразу співаю по-різному, та і кожен мій перфоменс несе щось нове. Це той самий випадок, коли я слухаю пісню і розумію, що в ній я б не змінила абсолютно нічого. У ній все збіглося з моїм внутрішнім відчуттям, настроєм, тією наївністю, відкритістю та вразливістю співачки Джамали. Сьогодні відверта моя сповідь звучить для кожного з вас”, – каже Джамала.

джамала ой верше мій верше

Слухати пісню можна на всіх платформах.

В соцмережа артистка також поділилася відео, на якому вона співає пісню “Верше, мій верше”. Це відео було зняте під час презентації альбому QIRIM 5 травня у Національній опері в Києві спільно з Національним симфонічним оркестром України.

Фото: надані піарслужбою, фотограф Михайло Федорак

Дивіться також:

Не дати переписать історію: Джамала випустила альбом кримськотатарських пісень Qirim

Катерина Павленко з Go_A знялася у фільмі “Довбуш” і записала саундтрек до нього (відео)

ROXOLANA переспівала легендарний гіт співачки Русі (ВІДЕО)

Макс Барських випустив перший україномовний альбом